Назад

Цикл бесід Homo Artis

24.11.2021

Центр сучасного мистецтва М17 організовує нову публічну програму — цикл бесід Homo Artis

📅Дати: 2, 19 та 23 грудня 2021 року.

📌Формат: наживо або онлайн.

Homo Artis — цикл бесід, у ході яких спікери з різних сфер гуманітарних наук деконструюють поняття мистецтва. Адже це поняття нині набуло невизначених меж та використовується повсюдно як універсальний корок. Мета цього циклу бесід полягає в тому, щоб розібрати на частини та окреслити дискусійне визначення мистецтва.

Homo Artis — це точка, в якій сходяться філософ, мистецтвознавець та історик, зіставляючи погляди, та створюють спільний дискурс. Випрацьовування спільного дискурсу — головна ціль заходів. Адже в нинішньому світі, коли визначення, навіть найпростіші, обростають дефініціями, зазвичай амбівалентними, людина все частіше зіштовхується з поняттєвим дисонансом. Надто такий дисонанс притаманний сфері мистецтва. Під час бесід спікери спробують провести розмежувальні лінії ідей, явищ та понять, що виникли та продовжують з’являтися у мистецтві.

Наразі наявно багато курсів, лекцій, вебінарів, присвячених темі мистецтва. Цикл бесід Homo Artis унікальний серед них тим, що створює дискусійне поле для кількох спікерів на рівні з авдиторією. Це не ієрархічний курс лекцій, в якому науковець ділиться знаннями з неофітами. Навпаки, Homo Artis залучає до обговорення та витворення спільного дискурсу всіх присутніх.

Серед спікерів: Тарас Лютий, Петро Котляров, Юлія Скубицька, Наталія Романова, Вахтанґ Кебуладзе, Стефанія Демчук, Сергій Василєв, Тіберій Сільваші, Ігор Козловський.

Деталі участи за посиланням: http://m17.artcult.org.ua/homo_artis.

Наступна публікація

Усі публікації
Одеські незалежні. Каталог

Одеські незалежні. Каталог

24.03.2022
Усі публікації