Назад

«Мистецтво заради перемоги» онлайн-аукціон

31.05.2022

З першого дня повномасштабного російського вторгнення українські митці докладають багато зусиль, щоб допомагати Україні наблизитися до перемоги. Так, харківський художник Гамлет Зіньківський прадав частину своїх творів і передав усі виручені кошти на користь армії. Він і зараз продовжує шукати фінансову допомогу для закупівлі необхідної військової техніки. Український скульптор Петро Гронський разом з іншими художниками допомагав зберегти українську культурну спадщину, загортаючи скульптури у захисні щити. Відомий український художник Віктор Сидоренко щороку відвідує Венеційську бієнале, однак цього року не зміг відвідати захід, оскільки як очільник Інституту проблем сучасного мистецтва (Київ) змушений був постійно піклуватися про співробітників.

Більшість українських митців наразі позбавлені можливості працювати, не мають необхідних інструментів для реалізації проєктів та втілення ідей. Нині вони зосереджені на виживанні та захисті свободи України.

«Мистецтво заради перемоги» — онлайн-аукціон творів сучасних українських художників. Аукціон проводиться за підтримки ArtCult Gallery та Центру сучасного мистецтва M17. Виручені від аукціону кошти підуть на підтримку благодійних програм фонду Art for Victory UA.

Завданнями аукціону «Мистецтво заради перемоги» є підтримка та створення умов для стабільного розвитку українського культурного сектору в умовах війни, надання фінансової та нематеріальної допомоги митцям і працівникам культури, їхнім родинам, які опинилися у важкій життєвій ситуації, а також для популяризація української візуальної культури та мистецтва у всьому світі.

Одна робота може допомогти тисячам українцям, які борються за свободу.

Наступна публікація

Усі публікації
В епіцентрі бурі. Український модернізм у Fondation Beyeler

В епіцентрі бурі. Український модернізм у Fondation Beyeler

20.06.2022
Усі публікації