Назад

Презентація каталогу проекту Big Circle

14.09.2019

Сьогодні презентували каталог проекту Big Circle, чим підвели підсумки безпрецедентного за масштабами залучення проекту, присвяченого сучасному безпредметному мистецтву.
Каталог до виставки став унікальним документуванням новітніх мистецьких практик, вкорінених в ідеях українського авангарду, що розповсюдилися всім світом.

«Проект міжнародної колаборації у сфері сучасного безпредметного мистецтва “Велике Коло” став органічним продовженням курсу, взятого оновленим Центром сучасного мистецтва М17 наприкінці 2018 року, підхопивши розробку ідей українських авангардистів. Так, важливість художніх експериментів у безпредметному мистецтві лежить не лише суто в мистецькому вимірі. Їхні практики відмови від зображення об’єкту – це пошук альтернативних способів комунікації зі світом, бажання віднайти первинну інтуїцію, втрачену із закінченням до-лінгвістичного періоду в історії людства.

Центр сучасного мистецтва М17 прагне сприяти, з одного боку, інтегрованості українського суспільства в сучасні світові культурні процеси, а з іншого – збереженню власної національно-культурної ідентичності в умовах глобалізації. Тому проект “Велике Коло” – також актуальна демонстрація можливостей продовження традицій іншими засобами, з урахуванням умов і запитів сьогодення.

Висловлюємо подяку мистецькому об’єднанню KNO | Kyiv Non Objective, кураторам та художникам проектів Reflex Wall, CCNOA, Dac Dolceacqua, West Projects, Biennale Internationale d’Art Non Objectif, e9a, Saturation Point, Teksas, divisible, а також Adamovskiy Foundation за участь в організації проекту».

Наталія Шпитковська
Директорка ЦСМ М17

На презентації всі охочі змогли підписати свій примірник каталогу в учасників об’єднання KNO|Kyiv Non Objective.

Наступна публікація

Усі публікації
PRO Діалог

PRO Діалог

16.09.2019
Усі публікації