• Main
  • Публікації
  • Як звучить художній музей? / М17 у проєкті Джо Вілсона і Шанель Кольєр
Назад

Як звучить художній музей? / М17 у проєкті Джо Вілсона і Шанель Кольєр

29.04.2020

М17 став учасником міжнародного проєкту під назвою This Is Not a Love Song австралійських митців Шанель Кольєр та Джо Вілсона, з якими ми познайомилися під час нашого літнього безпредметного світового коловороту BIG CIRCLE.

Проєкт являє собою звуковий архів, що складається із 15-20-хвилинних записів, зроблених у приміщеннях великих художніх музеїв по всьому світі, таких як Tate Modern, Музей Гуггенгайма у Більбао, Іспанія, і багатьох інших.

В умовах віддаленості (а сьогодні ще й самоізольованості) проєкт “This Is Not a Love Song” дає можливість поєднати враження від візуального контенту, представленого online, зі справжнім звучанням того чи іншого музею. Те, чого зазвичай так не вистачає для появи ефекту присутності.

Побачивши в цьому романтичну ноту, ми спитали митців, чому, зрештою, це не пісня про кохання?
«Бо це не присвята і не данина конкретним музеям чи Музеєві [як формату установи]. Це дослідження індивідуального підходу до інституційного. Музей використано як точку фокусу, оскільки це історично складена інституційна структура, з якою всі ми, митці, особисто сполучені. Натомість звуки – це евакуація назовні чогось інтимного, але і пов’язаного із зовнішнім простором. І в цьому – визнання наших власних зусиль щодо залучення до [музейного/галерейного] простору і того, заради чого він існує… Проте цей проєкт також утворює зв’язки між віддаленими одне від одного місцями, культурами, інтимні зв’язки з нашим ізольованим будиночком в Австралії. Це дуже збагачує нас, а тому, так, інколи мені здається, що архів певною мірою і є “піснею про кохання”. Хоч цього й не було у першочерговому задумі» – розповіла Шанель Кольєр.

Нині робота над проєктом продовжується й online-зібрання усіх записів ще не створено.

Але! Прослухати/згадати звучання М17 ви можете вже сьогодні!
Запрошуємо в гості!

Більше про проєкт “This Is Not a Love Song” та його авторів шукайте на сайті митців та в наступному файлі.


Висловлюємо вдячнісь та побажання успіхів Шанель Кольєр та Джо Вілсону, й усім, хто був і лишається з нами!

Окрема подяка художнику Сергію Попову, члену мистецького об’єднання Kyiv Non Objective, за організацію комунікації та інше сприяння.

Наступна публікація

Усі публікації
Інтерв'ю з Арсеном Савадовим до виставки «Голоси любові» у М17. Частина 2

Інтерв'ю з Арсеном Савадовим до виставки «Голоси любові» у М17. Частина 2

04.05.2020
Усі публікації