• Main
  • Публікації
  • Нова скульптура Жанни Кадирової «Фрукти» відкрилася у дворику М17
Назад

Нова скульптура Жанни Кадирової «Фрукти» відкрилася у дворику М17

15.09.2021

Вчора, 14.09, у дворику М17 відкрилася нова скульптурна композиція відомої української мисткині Жанни Кадирової «Фрукти»

Під час церемонії відкриття авторка розповіла присутнім про зміст своєї роботи:

«Історія “Фруктів” розпочалася понад 10 років тому, у 2010-му, коли спеціально для міста Перм я реалізувала роботу у вигляді величезного яблука. Але воно було не порізаним, як фрукти на майданчику М17, а надкушеним. Це була візуальна метафора того міського середовища — критика цілісності міста, від якого хтось постійно прагне й собі відкусити якийсь шматочок. У моїй новій скульптурі тематика міста і містогуртування теж присутня, але перед вами постають охайно відрізані часточки. Таким є моє сприйняття Києва. Я кажу: велике місто може мати цілісність, водночас зберігаючи певну диференціацію, коли кожен бере на себе відповідальність за свій сегмент».

Андрій Адамовський, колекціонер і засновник фонду Adamovskiy Foundation, за підтримки якого створено роботу «Фрукти», зазначив:

«Для мене велика честь бути разом із командою М17 серед учасників реалізації цього проєкту і я радію, що попри такі важкі часи, попри пандемію і локдауни, нам усе вдалося. Маю сподівання, що ця робота стане серйозною віхою у творчості Жанни Кадирової, а також принесе свої позитивні “плоди” для самого ЦСМ М17, запрацювавши у його просторі».

«Відкриттям “Фруктів” Жанни Кадирової ми в М17 розпочинаємо новий мистецький сезон, і вже за тиждень, 23.09.2021, представимо нашій аудиторії наступну виставку за кураторства Жанни разом із Майєю Колеснік — На акваторії заводу купатися було заборонено. “Фрукти” є символічними для нас, оскільки теперішній сезон ми хочемо присвятити, зокрема, взаємостосункам у ланцюзі людина-мистецтво-місто», — прокоментувала директорка ЦСМ М17 Наталія Шпитковська

Дякуємо Жанні Кадировій та усім, хто долучився до втілення цього проєкту, Adamovskiy Foundation і Андрію Адамовському, що підтримують ідею розвитку міста за допомогою мистецтва, а також партнеру вечора інвестиційному Multi-family Office Advance Finance Alliance (AFA)  і Юрію Прусу!

Фото: Руслан Сингаєвський

Наступна публікація

Усі публікації
M17 Sculpture Prize 2022: Як правильно подати заявку?

M17 Sculpture Prize 2022: Як правильно подати заявку?

12.11.2021
Усі публікації