• Main
  • Публікації
  • В ІА «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Військові підтримали мирний план художника Арсена Савадова»
Назад

В ІА «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Військові підтримали мирний план художника Арсена Савадова»

06.02.2020

Вчора, 5 лютого, в інформаційній агенції УКРІНФОРМ відбулася прес-конференція, присвячена майбутній прем’єрі проєкту Арсена Савадова Голоси любові у ЦСМ М17.

Фільм-реінакмент, реконструкція концерту Мерілін Монро у Кореї в 1954 році, дії якого тепер перенесені на військові бази Донбасу, – це, за твердженням автора, міфологічний твір. Савадов прагнув створити висловлювання, яке б ішло у розріз із «мистецтвом в епоху індустрії розваг», та повертало йому дієву функцію. «Ми змогли розгорнути 5 тисяч солдатів і змусити їх повірити у наш Сон – що артисти повертаються та розв’язують питання, коли пушки вже не здатні їх розв’язати. Що формула “коли пушки гримлять, мистецтво мовчить”, не діє».

Арсен Савадов також підкреслив, що цей проєкт – не маніпуляція жанрами мистецтва. Вона про народ. І, звісно, про любов. «Та любов, яку я ніс і у проєкті про шахтарів, і у “Книзі мертвих”, – це любов до людини».

Також директорка ЦСМ М17 Наталія Шпитковська та кураторка виставкового проєкту Вікторія Бурлака розповіли деталі проєкту в М17, а учасники знімальної групи – режисери Сергій Проскурня та Олександр Стеколенко, оператор Ярослав Пілунський, виконавець ролі Мерілін Монро Андрій (EL) Кравчук – поділилися цікавими «залаштунковими» фактами про робочий процес.

Запис прямої трансляції ви можете переглянути тут: http://surl.li/ixr

Фотограф – Руслан Сингаєвський

Наступна публікація

Усі публікації
Пройшла прес-конференція з приводу визначення номінантів M17 Sculpture Prize

Пройшла прес-конференція з приводу визначення номінантів M17 Sculpture Prize

19.02.2020
Усі публікації